New Update!

Difficult to show electrical work, which is most of what I’ve been doing. Brother Bwana came up for a long weekend and even though I was battling sickness, I took advantage of the help to get the engine and transmission in. Just FYI, here’s some details: You know the engine (Ford crate Boss 427W). Parts I had to order and add: Ford billet steel zero balance flywheel, McLeod Super Street Pro clutch, all ARP bolts, Quick Time bellhousing and a Tremec TKO600 5 speed transmission with the cruiser overdrive.

So we got the engine in and secured. Bwana headed back to Asheville and I went into a medicated coma for about a week.

Get back to work! Still doing electrical. Started installing something cool that I’m adding… a Watson’s Street Works Hot Dot keyless ignition and RFID security system.

Took about 2 days to get it all wired in… and it wont turn on. Lots of troubleshooting later and I’ve done everything right. Both the RFID and the ignition will come on, but then cut right out again. Hint: I dont have a battery hooked up yet, so was using a 6amp 12v battery charger…

After talking to the head engineer at Watson’s, we figured the issue was the power source I was using. He suggested getting a good charged battery installed and properly wired and then try it. I tend to agree.

So lets do some battery! Not a lot to show, except I’m custom building every cable. 4ga from battery + to start solenoid, 4ga from battery – to chassis ground, 4ga from chassis ground to engine block. Also a 10ga from the alternator + to a cutoff switch and then to the battery +, and a 10ga negative cable from the alternator case to the engine block.

Still have some small details to finish up, but will be slapping some battery power to the Boss tomorrow! Hope I dont let all the smoke out…